Cum să ai cât mai mulți vizitatori pe site

Scurt ghid de indexare cu ajutorul Google Search Console

La sfârșitul lunii aprilie când am decis să scriu primul articol, m-am apucat de făcut un research cu privire la indexarea articolelor in Google și care sunt pașii pe care ar trebui să îi faci dacă vrei să îți fie descoperit blogul.

Nu este de ajuns să publici un articol și să îl arunci pe blog. Dacă nimeni nu îl vede, este ca și cum nu ar exista.

Google nu este asistentul tău personal, dacă nu îl anunți că ai un task pentru el, poate dura câteva săptămâni până ca Google să găsească postarea și să o indexeze pentru a o putea plasa în rezultate. Așa că trebuie tu să îl anunți că dorești să indexezi articolele, implicit site-ul tău.

Instrumentul care te ajută să faci asta se numește Google Search Console. Acest instrument îți permite să indexezi site-ul de fiecare dată când scrii un articol.

Astfel, Google va lua solicitarea ta în seamă și linkul pe care tu îl oferi în consolă va intra într-un proces care va avea ca scop descoperirea blogului tău cu ușurință. În modul acesta, vei începe să fii descoperit și vei înregistra vizitatori noi.

Tool-ul care îți inspectează linkul este afișat în partea de sus a ecranului și apare ca un search. Ia linkul de la noul tău articol și inserează-l. Vei descoperi că acest URL nu există pe Google și asta pentru că Google habar nu avea că tu ai un nou articol.

Trimite solicitarea și Search Console va începe procesul de indexare. Merită să faci acest lucru de fiecare dată când scrii ceva nou, când adaugi elemente noi pe homepage, elimini categorii, secțiuni, schimbi butoane sau modifici titluri și descrieri.

Pentru mine, acest tool a devenit parte din procesul meu de scriere. De fiecare dată când fac o modificare – accesez consola de search pentru a-i da de știre Google-ului că am făcut modificări. Fiind cu site-ul la început de drum, nu îmi ia mult timp să fac asta. Însă dacă deja deții un site stufos și faci extrem de multe modificări zilnic, Google-ului îi va lua mai mult timp să îți proceseze toate URL-urile pe care le dorești indexate.

Sfatul meu este să le faci pe rând, zilnic sau pur și simplu să indexezi doar URL-ul de la home-page. În modul acesta, Google se va apuca de indexat toate linkurile asociate paginii principale.

Dacă articolul vi s-a părut util, dă-mi de știre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *