Cum să cucerești recruiterii încă de la primul interviu

De când cu pandemia care a schimbat întregul flux al anului 2020, mai multe companii s-au adaptat și au creat mecanisme noi care să ajute oamenii să facă față la noul mod de viață. Mulți dintre noi am rămas fără joburi așa că era nevoie să apară noi metode pentru a derula procesul de recrutare exclusiv online.

Acum comandăm mâncare online, cumpărăm orice fel de produs online, facem cursuri online  – de ce să nu ne și angajăm exclusiv în mediul online?

LinkedIn a identificat această nevoie și s-au gândit să grăbească procesul de lansare a două instrumente noi: prezentarea video și feedback pe baza inteligenței artificiale. Candidatul va putea primi un răspuns instantaneu privind calitatea interviului, ceea ce înseamnă că vei putea livra un interviu mai bun, cu mai multe șanse de reușită.

Cum va arăta “prezentarea video”?

LinkedIn testează un mecanism conceput pentru a îmbunătăți competența oamenilor de a face o primă impresie pozitivă celor responsabili de recrutare.

Am descoperit că 65% dintre oameni consideră că impresia pe care o faci online este la fel de importantă ca cea pe care o faci fizic, însă poate fi provocator să-ți arăți soft skills-urile către potențialii angajatori atunci când nu ești în aceeași încăpere cu ei.

Noua funcție de introducere video de la LinkedIn permite responsabilului de angajare să solicite o prezentare ca parte a procesului de angajare. Candidatul poate răspunde fie prin înregistrarea unui video, fie prin furnizarea unei prezentări scrise.

A screenshot of a computer
Description automatically generated

“Un răspuns elaborat cu atenție vă poate ajuta să ieșiți în evidență înainte de începerea procesului oficial de interviuri”, notează compania.

Feedback pe baza inteligenței artificiale

Când vine vorba de interviu, peste 50% dintre oameni spun că nu au încredere în ei ”, spune LinkedIn.

Acest nou instrument de la Linkedin va evalua răspunsurile la întrebările din interviu și va oferi feedback instantaneu cu privire la abilitățile de comunicare. De exemplu, utilizatorii vor primi sfaturi despre tonalitatea folosită, ritm și de câte ori folosesc cuvinte inutile și expresii pe care ar trebui să le evite.

A screenshot of a social media post
Description automatically generated

Feedback-ul pe baza inteligenței artificiale va fi disponibil la nivel global și poate fi accesat imediat după ce ai aplicat la joburi prin platforma Linkedin.

Cum să te pregătești pentru interviurile video

1.  Fără prea multe bla bla-uri. „În cadrul unui apel video nu vă permiteți să aveți discuții inutile”, notează compania. Folosiți primele minute pentru a stabili o conexiune cât mai personală cu recruiterul.

2. Fără zgomot. Când lucrezi de acasă pot exista mulți factori perturbatori – așa că ai grijă ca interviul să se desfășoare într-un loc liniștit, unde nu există riscul ca cineva să treacă prin cadru.

3.  Asigură-te că tehnologia pe care o vei folosi este funcțională. Simulează un interviu cu un prieten. Asigură-te că totul merge perfect.

Sursa: LinkedIn Official Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *